Skitnervös.

Jag är just nu lite nervös för att jag vill verkligen att våran elräkning denna månad ska vara lägre än den som kom förra månaden. Imorgon vet jag hur mycket den ligger på. Imorgon är det månadsskifte så då får jag veta. Jag kan ju berätta att jag verkligen längtar tills vårat nya elavtal börjar gälla. För där tar dom nya mätarställningar en gång i timmen. Då kan man kolla flera gånger om dagen om så skulle vilja. Nu går ju inte det. Eon kollar bara en gång i månaden. Jag är skitnervös! Hoppas hoppas!

Utekväll

I fredags var jag ute med ett gäng tjejer. Det var superkul och jag hade den bästa utekvällen på suuuperlänge. Även fast jag verkligen älskar mitt mammaliv och absolut inte vill göra någonting annat, så är det skönt att få vara Nathalie ibland. För jag är inte BARA mamma. Dessutom är det så mysigt att sakna Vincent lite. Då uppskattar jag hemmalivet lite mer. Istället för att ta det för givet. Jag hade en sjukt rolig kväll. Tack alla som var med. Och tack till min mamma som var barnvakt. <3


Vincent tre månader.

Idag blir Vincent tre hela månader. Förstå att för tre månader sen så hade jag varit mamma i elva timmar. Förstå det! Men det känns inte som om det är tre månader sen han föddes. Det känns som om jag har varit mamma hela livet. Jag fattar inte vad jag gjorde innan Vincent föddes. Jag älskar mitt nya mammaliv! Vincent börjar bli stor också. Han har under de senaste två (!) veckorna gått upp en blöjstorlek, vänt sig från rygg till mage, sovit hos sin morfar för första gången, slutat med antikolikflaskorna, gått upp en storlek i nappdelen på flaskorna, börjat äta mat (gröt eller puré) ett par gåner om dagen, bytt från nan 1 till nan 2 och numera vägrar han ligga i famnen om han inte ska sova. Han ska sitta i famnen. Han är så duktig min lilla kille. Han vill helst sitta själv, men han har inte riktigt balansen där ännu. Han får sitta ensam, med stöd, korta stunder. Jag vet att han inte har så starka muskler i ryggen att han orkar bära upp hela kroppen men små korta stunder får han sitta ensam. Då sitter han först så rakt och fint i ryggen, men när han börjar säcka ihop så får han inte sitta ensam mer. Men herregud var allting bara sa "poff". Allt det hände på två veckor. Innan det så låg han bara ner hela tiden. När han satt i babysittern hade han precis börjar greppa saker, men för det mesta så tittade han bara. Han var ett spädbarn, som endast åt nr 1 i bröstmjölksersättning för två veckor sen, det är han inte nu. Min lilla kille växer så fort. Det är bra på ett sätt, för då betyder det att han mår bra och utvecklas. Men det är tråkigt också, för då hinner jag inte med i allt som händer. Men grattis till Vincent idag, på hans tremånadersdag. Mamma älskar dig så otroligt mycket. <3


Idag serveras: Flasksoppa men lite inslag ...

img_2432 (MMS)

Idag serveras: Flasksoppa men lite inslag av sked. Allting är plastigt framställt. ;D


Nyaste familjemedlemmen.

Vi har en ny "liten" hund. Han är 14 månader och han är skitstor. Han är inte färdigvuxen ännu och han är jättesöt och klumpig. Han heter Poppo, men vi ska döpa om honom till Klumpe. Dessutom har han en sexualdrift som heter duga. Han är den enda hund som jag någonsin har hört talas om som onanerar. Skitsnuskigt. Det kan inte vara lätt att vara en könsmogen hund. Jag ska lägga ut bilder på honom men det gör jag från iPhonen. Har ju inte några bilder på datorn. Men när jag har tagit några fina bilder så gör jag det.

Idag håller vi på att fixa här hemma, som vi alltid gör. Men det känns inte som om vi någonsin blir klara med någonting här hemma. Allting bara ligger oklart. Och när det väl är klart så hittar man på nya saker som ska fixas.

Nu ska jag fortsätta fixa iordning. Sen ska jag äta någotning. Min mage skriker efter mat.

Puss och Kram!


Igår köpte jag ett kalaha. Min syster spöa...

img_2392 (MMS)

Igår köpte jag ett kalaha. Min syster spöar skiten ur mig. :(


Ja, hemma hos oss bor det en bebis. Detta ...

img_2380 (MMS)

Ja, hemma hos oss bor det en bebis. Detta är delar till fem flaskor. Endast fem.


Titta vilken liten underbaring. Så fantast...

img_2338 (MMS)

Titta vilken liten underbaring. Så fantastisk som det bara går att bli. <3


Vincent ligger i soffan och sover. Vackras...

img_2302 (MMS)

Vincent ligger i soffan och sover. Vackrast i världen! <3


VIncent vände sig om.

För en liten stund sedan, närmare bestämt klockan 08.18, vaknade jag av att Vincent låg och knorrade i spjälsängen. Jag gick dit och skulle ge honom nappen, i hopp om att få sova en liten stund till. När jag ställer mig vid sängen så ser jag att han ligger på sidan och håller på att tippa över. Han spänner sin lilla, lilla kropp och till sist så vänder han sig om. "Zacke! Han vände sig om, kom och kolla", skrek jag, helt hysteriskt. Zacke ställer sig bredvid mig och jag vänder tillbaka Vincent till ryggläge. Då gör han det igen. Snacka om mysig familjestund. Inte bara att Vincent vänder sig om, utan att Zacke var hemma så han fick vara med och uppeva det. Dubbel lycka. Gud vad jag älskar min lilla familj! Så nu kan jag inte sova. Fick ett sånt adrenalin. Men det gör ingenting. Jag är så lycklig! <3


Elbekymmer.

Vincent ligger i sin vagga och sover. Jag sitter vid datorn och har precis ätit lite pastasallad. Det var hur gott som helst och jag tänker nog äta det imorgon också. Det blev ju lite över så det blir en perfekt lunch imorgon.

Idag har jag bråkat och fixat och donat med vårat elbolag. Förra veckan fick vi en räkning på elen här. 696 kronor låg den på. Det var ju helt okej, tills jag fick veta att det bara var för tre dagar. Det är alltså 232 kronor om dagen. 7192 kronor för 31 dagar. Det är helt sjukt mycket. Våran hyra ligger på typ samma belopp. Så jag gjorde ett elavtal. Från att betala 141 öre per kwh, så betalar vi nu 110 öre per kwh. Men med det nya avtalet så är vi uppbundna i två år. Idag ringde jag till elbolaget och frågade hur mycket denna månads räkning skulle ligga på. Jag behövde vara lite förberedd på hur fattiga vi skulle bli denna månad. 4047 kronor ligger denna månads elräkning på. Jag kan inte ens fatta att det är så dyrt med el. Hade vi tecknat avtalet när vi flyttade in så hade vi fått en elräkning på 3048 kronor. Det är fortfarande mycket pengar, men inte lika mycket. Jag vet att elen blir dyrare nu när vi är nyinflyttade eftersom att elementen fick jobba som attan första veckorna. (hon som bodde här innan oss hade inte varit hemma sen i somras, så allting var typ avstängt) Men att det skulle bli så dyrt kunde jag inte tro. Jag håller just nu på att kollar upp andra elavtal. Jag behöver ett elavtal med kortare bindningstid så att vi kan teckna ett nytt avtal med fast pris till våren, då elen är som billigast. För en boendekostnad på 11.000 kronor varje månad har vi verkligen inte råd med. Speciellt inte nu när jag är mammaledig.
Jag har pratat med lite folk och det är ingen som verkar fatta att det är så dyrt. Det ska inte vara det. Vi förbrukade tydligen 2771 kwh förra månaden. Det kan inte stämma. Jag har använt torktumlaren två gånger sen vi flyttade in här, vi kör diskmaskinen en gång varannan dag, vi har defenitivt inte för varmt, vi stänger av alla apparater (inte stand by), vi försöker att hålla dörrar och fönster stängda så de inte står öppna i onödan o.s.v. Vi har verkligen snålat med elen för att vi inte ska få en sån elräkning. Men det fick vi iallafall. Det känns supertråkigt! Så idag har jag ägnat hela denna dag åt att försöka förstå vad det är som är fel. Sen har jag kollat upp olika elbolag och jämfört priserna. Så har jag skrivit ner massor med olika förslag på ett papper och när Zacke kommer hem ska vi gå igenom dom tillsammans och sen bestämma vad vi tycker verkar bäst. Det var det, det.

Nu ska jag kolla igenom påsen med kläder som Vincent fick av Gunillas syster, sen ska jag slappa och kolla på tv eller någonting. Jag orkar INTE sitta mer vid den här datorn nu.

Puss och Kram!

Det här är det bästa jag vet! Han är så my...

img_2210 (MMS)

Det här är det bästa jag vet! Han är så mysig, min lilla kille. <3


2011

Nu är det ett nytt år med nya möjligheter. Hoppas att detta år kommer bli ett bra år. Och detta år kommer jag fokusera på att vara den bästa mamma jag kan vara. Det är prioritet ett. Eftersom att jag kommer vara mammaledig hela detta år så kommer min stora fokus, utöver mammarollen, att ligga på min utsida. 2010 handlade om min insida. Jag mår bra, jag är lycklig, jag har en underbar familj, jag har fantastiska vänner o.s.v. så nu är det dags att finslipa på utsidan. :) Jag ska starta mitt viktminskningsprojekt imorgon. Jag tänkte starta hårt med en tidig morgonpromenad innan frukosten. Förutsatt att Zacke tar Shiba på morgonen. Sen blir det hälsa för hela slanten.

2010 var, utan tvekan, det bästa året i hela mitt liv. Aldrig någonsin har jag varit så lycklig som jag är nu. Jag har mitt liv på rätt spår och jag ser fram emot vad som finns längs det spåret. Jag fick det mest underbara en människa någonsin kan önska sig, mitt barn. Min fina son som gjort, och fortsätter göra, mig till en bättre människa än jag var innan. Jag fick min fina son med en man som jag älskar så otroligt mycket. Så visst känns det lite jobbigt att 2010 är över. Men jag hoppas att 2011 blir ett minst lika lyckligt år.

Jag hoppas att erat 2010 var lika lyckligt som mitt och att erat 2011 blir lika lyckligt som 2010.

Gott nytt år!

RSS 2.0