Kalla fötter.

Jag känner att det här med att skriva upp allt jag har ätit inte gårså braför mig. Så jag tänkte att jag skiter i det så länge. Glömmer liksom bort bloggen helt och hållet.

Jag kan ju berätta om min helg.
I fredags var jag, min syster och min pojkvän på fest hos Sanna, eller rättare sagt hos hennes mormor. Hon har ju åkt till Israel och ska vara där i sex veckor. Så då passar vi på att utnytja lägenheten till fullo.
Igår hade min syster övergett mig och Max för att träffa en kompis. Och eftersom att jag inte mådde så bra så hade jag och Max en mysig hemmakväll istället. Vi tiitade på tv och åt gott.
Idag upptäckte jag att jag håller på att bli sjuk så jag har inte gjort någonting alls. Jag försöker kurera så jag inte missar så mycket i skolan.

Imorgon tror jag inte att jag ska göra någonting alls. Jo, jag ska nog gå till centrum och handla lite mat. Kanske köper lite te och bara myser i min ensmhet.
Nu tycker jag att det är dags för Max att ringa mig. Eller, jag kan ju faktiskt ringa till honom, han har ju en mobil nu.=)

Detär jobbigt när det är höst innan hyresvärdarna har satt på elementen ordentligt. Jag fryser ju fötterna av mig.

Hoppas att jag inte glömmer bort att kika in imorgon. Ha det så bra!

Maten

Gårdagens matintag:
10.00 Kokta Haricort verts, en avocado och ett kokt ägg.
17.30 En kycklingsallad och keso. Ingen pasta.
19.00 Två rutor choklad. (70% kakao)
23.00 Cashewnötter och pastagenötter.

Och dagen hittils:
Jag var dålig idag och snoozade lite för länge, och i och med det, hann jag inte äta frukost.
12.45 Omelett på tre ägg och lök. Till det åt jag knaperstekt bacon och kokt broccoli.
 
Om ett litet tag ska jag faktiskt börja på med middagen. Eftersom jag ska hämta Max sen i Bålsta så förbereder jag middagen nu och slänger bara in den i ugnen sen när jag kommer hem.
Till middag tänkte jag laga Lasagne. Men eftersom jag inte ska äta pasta så kommer jag göra den på aubergine istället.
Och jag får ju inte äta vitt mjöl, så jag ska kolla om det finna några andra alternativ, till bechamelsåsen.

Hör av mig sen och berättar om maten blev god. Om jag inte är upptagen med att pussa på Max =)

Lite uppdatering.

Jag som skulle vara så duktig har ju missat flera dagar.. Men det gör väl ingenting för min del för jag vet exakt hur (o)nyttig jag har varit. Nej, men ska jag vara ärlig så har jag inte varit speciellt duktig på någonting som har med mat att göra.. Först idag! Idag minsann satte jag igång ordentligt, för jag har ju äntligen fått pengar. =)
Dessutom har jag börjar på Atkinsdieten.. Eller jag har iallfall bestämt mig för att göra ett tappert försök till att följa den så gott jag kan, och idag har jag varit jätteduktig! =)

Jag vaknade runt 08.00 tiden eller något åt det hållet. Drack en kopp kaffe med massa mjölk.
Sen hade ju jag bestämt att jag skulle shoppa loss när jag fick pengar så det gjorde jag. Jag köpte:
Ett par jäättefina skor från Din sko, en väska från Accent by wedins, där köpte jag en plånbok också, ett par jeans från H&M, tre toppar från Gina Tricot, Och en jacka/kappa från Gina Tricot. Sen köpte jag bara en massa småsaker, typ strumpbyxor, rakhyvlar, hårspray o.s.v.
När jag shoppat alla dom sakerna på mindre än en timme var jag helt slut och då tyckte jag att det var dags för lunch.
12.00 Kycklingsallad från skagen. och efter det åt jag ingenting först klockan var
20.30 eller något. Och då åt jag kycklinggryta med broccoli och haricort verts. Och en klick keso till det.
Nu är klockan alldeles för mycket för att äta någonting över huvud taget, men jag tänker äta en avocado iallafall.
Sen är det dags att sova.

Kan ju dra en kort summering på helgen också: Party. Tack L för en trevlig helg.=)
Och så måste jag ju bara tillägga att jag tycker synd om S och H.

Nej nu ska jag gå och lägga mig i sängen och äta min avocado. Måste somna tidigt idag, har ju en klipp och sling imorgon. Plus att jag ska shoppa med Sanna. Godnatt!


Dagens (gårdagens, och måndagens) mat.

Innan jag berättar vad jag åt igår och hittills idag måste jjag gör en liten på fyllning på listanfrån i måndags. =(

Som sagt så åt jag ju fisk och jag tål ju inte riktigt fisk. Så jag fick naturligtvis jätteont i magen.
Som jag skrev så drack jag ju ett glas med yoghurt. Men det blev inte bättre.
Därför tog jag en knäckebrödsmacka med keso och tomat på. Tilldet drack jag ett til glas med yoghurt.

Så till gårdagen:
09.00 Frukost. Två rostade mackor, vitt bröd (dålig) med smör och frukostkorv på. Och en knäckebrödsmacka med keso och tomat. Till det en stor kopp te med mjölk.
12.30 Mellanmål. Jag åt ett päron och lite vindruvor.
16.00 Lunch (sen). Sanna och jag gjorde en jättegod gryta med fläskfilé och morötter. Till det åt vi sallad.
20.00  Middag. Haricort verts ochkokta morötter.
22.00 En knäckebrödsmacka med tomat.

Cigaretterna: Jag köpte ett paket på kvällen. Rökte dom jag hade kvar från gårdagen vilket var 5 cigaretter och en utav som från det härpaketet.

Nu till dagen.

06.30 En stor kopp te och två rostade mackor (vitt bröd) med frukostkorv.
12.30 Fick en svulloattack och åt chips.
13.00 Gjorde te och mackor. Denna gång med knäckebröd och frukostkorv.
17.00 Middag. Stekt köttfärs med morötter, lök, vitlök och haricort verts. Ris till det.

Hittills idag har jag inte varit speciellt duktig gällandes cigaretterna. Tror att det beror på att jag inte kan koncentrera mig i skolan och vill röka. Gärna två cigaretter på rasten stället för en. Plus att när man har sutit i tre och en halv timme och lyssnat på en lärare, som till och med han verkar förvirrad, då räcker det inte medbara en cigarett. Men jag kan återkomma mer om det lite senare. =)

Bloggtorka?

Kan man påstå att man har fått en bloggtorka om man inte har bloggat så länge/mycket?
Jag har ju inte skrivit speciellt många blogginlägg, men jag vill gärna skriva mycket. Jag vet inte varför men jag har inte riktigt tid att sitta och blogga flera gånger om dagen. Inte för att jag alltid är upptagen. Jag glömmer liksom bort det helt och hållet. Jag tänker inte ens på det varje dag. Idag kände jag däremot att det kändes passande att skriva några rader.

För dom som läser så tänkte jag tala om att jag har börjat plugga på komvux nu. Dom första fem veckorna ska jag bara läsa religion. Alltså har jag bara två lektioner i veckan. De näst kommande fem veckorna kommer jag plugga Svenska B, Samhällskunskap och Psykologi A. Då kommer jag alltså ha fullt upp. Ganska skönt med en mjukstart nu i början innan man kommer in i det hela. Planen med att jag ska plugga på komvux är att jag ska få en ordentlig gymnasieutbildning, för att sedan se vad som händer. Förhoppningsvis kommer jag söka in på högskolan eller något åt det hållet för att så småning om börja jobba med bråkiga ungdommar. Eller, det är iallafall det jag vill göra just nu.

Något som är skönt med att plugga på komvux är att allting går mycket snabbare. Man har liksom inte tid att slappa. Allting ska hända när det händer och man har bara sig själv att skylla om man inte sköter sig. Det är ingen lärare som tjatar eftersom att man gör allting frivilligt. Men nackdelen är väl att om man blir sjuk (vilket jag brukar bli ganska ofta) så missar man väldigt mycket. Då är det liksom bara att ta igen det så fort som möjligt. Och hoppas att det inte har förstört alltför mycket.

Till någonting helt annat, helgen. I fredags skulle jag, Sanna,  A, H, J och E gå på en lokalfest. Det verkade jätteseriöst med biljetter man var tvungen att köpa i förväg och så. Det skulle tydligen komma 180 personer. Och det kan jag ju garantera att det gjorde. Det som var minre kul med det hela var att alla 180 personervar under 18. Dom ända som jag vet var över 18 var: Jag, Sanna och A. Dessutom hade dom festen för 180 personer i en lokal där man bara fick ha 65 personer. Men men.. Jag har iallafall lärt mig att jag inte ska gå å någon sån fest igen. Det blir seriösa krogbesök istället.^^

I lördags gick jag och min kusin ut på krogen. Vi satt och drack lite vin på stället där vi alltid brukade hänga förr. Sen bestämde vi oss för att åka till ett ställe där vi visste att dom som brukar spela på stället vi brukar vara på spelade just den kvällen. Jag hade trevligt där. :)

Jag kan ju också passa på att berätta att jag ska börja med en ny "diet" / "bantingskur".
Jag ska fr.o.m idag skriva upp allting jag äter varje dag på min blogg så folk kan gå in och läsa det. Med det hoppas jag på att jag tänker lite extra mycket på om jag verkligen ska stoppa det jag stoppar i munnen eller låta det  vara. Jag tror att jag inte kommer äta lika mycket då för att jag inte vill att folk ska veta allt jag äter. Nu har jag iallafall bestämt mig för att jag ska vara ärlig. Är jag inte ärlig i bloggen är jag inte ärlig mot mig själv.

Så, här är listan på det jag ätit idag:
09.00: Vaknade, var hungrig och åt cup noodles.
12.00: Vaknade igen (tror att jag sover sämre nu när jag slutat med mina mediciner), var hungrig och åt cup noodles igen.
Efter det åt jag upp chipsen jag inte åt upp igårkväll.
15.00 Eftersom att jag har fått värsta dillen på majskolvar och haricort verts. Gjorde jag iordning det. Inte för att jag var hungrig utan för att jag var sugen.
18.00 Middag. Det blev fiskpinnar, kokta morötter, kokt blomkål, stuvad spenat och potatismos.
Eftersom jag inte tål fisk så fick jag jätteont i magen och var "tvungen" att dricka ett glas med youghurt för att stilla den onda magen. Nu hoppas jag att listan inte behöver bli längre för dagen. 

Just det! Jag fick en tillsägelse av min läkare att jag ska sluta röka. Jag tror inte att jag kommer lyckas med det om jag ska sluta helt tvärt. Men däremot tänkte jag att jag kan ju ta upp det här också. Så, idag har jag hittills bara rökt 4 cigaretter. Det kanske inte låter så lite, men det är jättelite för att vara jag. Jag har nu 7 cigaretter kvar och jag hoppas att jag inte ska behöva köpa cigaretter på hela dagen imorgon. Om jag köper cigaretter imorgon så hoppas jag att jag gör det någongång på eftermiddagen/kvällen. Då måste jag helt enkelt hushålla.

Nu är det iallafall så att jag måste logga in på bloggen minst en gång om dagen och skriva upp vad jag har ätit och hur mycket jag har rökt. Då kanske jag passar på att skriva lite som hänt under dagen också när jag ändå håller på.

Nej, nu ska jag nog gå och lägga mig i soffan som den soffpotatis jag är idag. Kanske röker innan det. Dålig Nathalie.

RSS 2.0