Mätt eller bebis?

Gud vad jag är trött på att vara gravid. Jag trodde inte att jag skulle klaga, och egentligen så vill jag inte göra det heller. Men jag är verkligen trött på att vara gravid. Jag har så fruktansvärt ont i ryggen. Jag kan inte hitta en skön ligg, stå eller sittställning. Det gör ont hela tiden. Vissterligen så gör det inte så ont i ryggen när jag ligger på rygg och har benen upp på någonting, men då kan jag inte andas istället för att det trycker så mycket på lungorna.
Det nya är också att jag inte längre kan äta. Jag kan äta en halv macka sen är jag mätt. Jag kan äta ett och ett halvt ägg, sen är jag mätt. Jag kan äta ungefär tio tuggor mat, sen är jag mätt. Och hur länge är jag mätt? Jo inte så länge. En timme eller nåt kanske. Men jag äter inte en gång i timmen, fast jag tror att jag skulle behöva, för att jag äter typ tre gånger om dagen. Det är inte konstigt att jag inte går upp i vikt just nu. Det är så fullt med bebis i magen att jag inte kan äta. Det finns liksom ingen plats över för en massa mat. Just nu är jag superduperhungrig och måste verkligen äta någonting innan jag somnar, annars kommer jag vakna med värstga magknipet inatt, och det vill jag inte. Livmodern står som högst i vecka 36 och sen sjunker den. Då ska det tydligen lätta lite på trycket. Så jag har väl typ 2 veckor kvar av denna pina, men sen blir det nog bättre.

Bus-i-magen är lika aktiv som hen varit hittills. Jag har hört att runt vecka 31-32 någon gång kan man känna mindre rörelser för att det blivit så trångt där inne. Men det har inte jag märkt av. Det kanske är därför som det är så trångt för maten, för att livmorden inte är så trång som den borde vara. :P Bara bebisen mår bra så ska jag inte önska att det blev bättre för mig om det blir sämre för bebisen. Det är ju bebisen som ska må bra. Det är ju hen som betyder någonting. Allt annat kvittar!


Telefuckingfonkö.

Jag vet inte vart jag ska ta vägen just nu. Imorse (13.15) när jag vaknade var mina händer heeelt prickiga. Jag ringde till barnmorskan och frågade vad jag skulle göra och hon sa att jag skulle ringa till förlossningen för att jag behöver träffa en läkare. Jag ringer upp förlossningen och de valen jag får är: Tryck 1 om din förlossning har startat. Tryck 2 om du har besvär efter graviditetsvecka 22. Jag trycker givetvis på 2:an. "Du står först i kön" säger en mekanisk röst. Det upprepar den mekaniska rösten ca en gång var 30:e sekund. I EN TIMME OCH 17 MINUTER! Då la jag på och ringde upp igen och denna gång tryckte jag på 1:an istället för 2:an. Jag förklarade situationen för henne och berättade att jag håller på att klia sönder mina händer helt och hållet. Hon sa att hon skulle ringa upp dom och be dom ringa mig. Vi får väl se hur lång tid det tar. Jag blev ju riktigt irriterad när "Jag stod först i kön" i över en timme. Hon tog säkert en fikapaus eller nåt. Jävla puckon!


Jag är glad att jag inte tvättar för hand jämt.

Nu sitter jag och funderar hur det kommer sig att jag håller på att somna fast klockan bara är halv nio. Men sen kom jag på att det kan ha lite att göra med att jag faktiskt fortfarande är höggravid. Plus att jag har varit ute och handlat saker till köket idag. På både K-rauta och bauhaus. Var in en sväng på ikea och höll på att få fnatt också. Det var trehundranittioåttamiljonerfyrahudrasjuttiotvåtusentrehundrafemtionio personer inne på ikea. Det var varmt, kvavt, instängt, klibbigt, rörigt och allt annat som hör till. Varför går alla dessa människor på ikea idag? Jag fattar inte. Det är ju inte direkt julrusch (stavning, tack!) . Även fast man skulle kunna tro det. Men iallafall.
När jag gått igenom hela ikea, utan att hitta det jag letade efter, så gick jag ut och åkte hem. Väl hemma hjälpte jag grannen med lite ärenden som skulle uträttas. Hon har ryggskott och vågar inte gå och handla själv. Väl hemma igen så satte jag mig framför datorn och proppade i mig ett helt paket med kex. Sen ville jag sova. Då kom jag på att jag var tvungen att hänga upp tvätten som låg i maskinen så jag kunde tvätta Zackes jobbarkläder. Jag öppnar maskinen, tar ut ett plagg och inser att det är alldeles för blött för att ha blivit ordentligt centrifugerat. Tänkte att det kanske var så att den behövde tömmas ur och centrifugeras igen. Så jag gjorde det. Men ingenting händer. Jag trodde att det hände någonting, men det gjorde det inte. Den snurrade så fint åt ena hållet typ tre varv eller nåt, och sen åt andra hållet typ tre varv. Och så höll den på tills hela programmet hade kört igenom. Tvätten var fortfarande lika plaskblöt som den var innan. Då började jag få lite smått panik.. Jag ringer Zacke och är helt hysterisk över att tvättmaskinen inte fungerar. Han kommer hem och pillar lite på den, men han kommer också fram till att den inte centrifugerar. Så han lastar upp den på bärgaren, åker och kastar den på tippen och fixar pengar medans jag kollade på blocket efter en ny. Jag hittade en som jag trodde skulle passa och ringer upp. Zacke åkte och hämtade den och medans han var borta så fixade jag iordning middagen. När han skulle koppla in den så har den inte samma vattenintagstjossahoppsan som den gamla hade och då var klockan för mycket för att någonting som säljer tvättmaskinsdelar ska ha öppet. Så vi får ta det imorgon istället. Dock så är ju tvätten fortfarande blöt. Alldeles för blöt för att hängas, så jag och mamma ställde oss och vred ur alla kläder. Plagg för plagg. Och slängde in dom i tumlaren. Nu är jag så trött att jag ser stjärnor, men jag måste ta disken innan jag får gå och lägga mig. Men sen ska jag sova. Godnatt! Puss och kram.

Min iPhone!

Jag sitter nu och skriver blogg från min iPhone. För jag har en iPhone. :) Jag vet inte vad jag ska skriva.. Egentligen vill jag bara skriva någonting. :P Det är för att jag har en iPhone. :D Jo, jag kan ju passa på att berätta att imorgon så får vi veta hur det blir med flytten. :D Så nu hoppas jag att alla som läser detta håller alla tummar och tår som ni har! :) Puss och kram!

RSS 2.0