"Jag sover på mammas lumpa"

Jag vill skriva någonting men jag vet inte vad jag ska skriva. Den senaste tiden har jag jobbat. Och varit gravid. Jag har jobbat lite till och gått längre i graviditeten. Ja, det är väl så mitt liv ser ut just nu. Jag jobbar och är gravid. När jag kommer hem från jobber så fixar jag någonting som jag, Sandra och Ticke äter. Sen tittar vi på "halv åtta hos mig" ,klockan halv åtta hos mig, sen brukar det vara någonting mer på tv:n som jag tittar på. Sen går jag och lägger mig. Så det är nog därför som jag inte har någonting att skriva om. Jag ska försöka skaffa ett mer intressant liv så ska jag skriva mer saker sen.

Ticke-Litus springer runt här hemma och leker med saker. Eller just nu ligger han på Sandra och säger "Jag sover på mammas lumpa". Det tycker jag är gulligt!

Jo, jag kan ju berätta att jag just nu befinner mig i vecka 13. Det är fortfarande inte verkligt. När jag tänker på det så tror jag att jag inbillar mig.
Just nu mår jag inte lika illa hela tiden. Bara om jag är hungrig eller på mårgonen. Men inte annars. Så det är jätteskönt.

Nej, nu tänkte jag göra någonting annat än att sitta här. Ha det så bra så ska jag försöka fixa ett intressant liv så jag kan blogga om många intressanta saker.

Universum? Ödet? Vem ska jag tacka?

Häromdagen så fick ju vi se våran bebis. Det var ren lycka. Jag kan inte tänka på någonting annat än mitt älskade barn. Jag fattar inte att jag ska bli mamma på riktigt. Det känns fortfarande som om jag drömmer världens bästa dröm och att jag kommer vakna när som helst. Jag har nu sett min bebis och det känns mer som en dröm än någonsin. Och jag är så rädd att jag ska vakna.

På sista tiden har jag haft sån tur. *peppar peppar* Det är sant. Jag vet att det finns en risk att det vänder nu bara för att jag skriver ut det, men jag har verkligen haft sån himla tur. Jag måste få visa min tacksamhet på något sätt. Här är bara några exempel:

-Jag fick jobb. Som jag verkligen trivs jättebra på. Det är mitt favoritjobb och jag jobbar med jättebra barn och personal.
-Jag lyckades bli gravid. Bara det är ju liksom det bästa som någonsin kunde hända. Jag har alltid trott att jag aldrig kommer lyckas få egna barn men nu är det sant. Det kunde inte komma mer lägligt.<3
-Jag ringde till comhem häromdagen för att kolla hur det står till med mitt abonemang och så. Inte nog med att det är överlåtet till personen som använder det. Utan jag fick t.o.m. pengar tillbaka.
Och andra småsaker som jag inte kommer ihåg.

Men det här är nog det jag var minst beredd på, och som chockade mig mest (förrutom att jag är gravid). Jag fick ett brev från kronofogden och där stod det att jag skulle betala 1162 kr för någon tidning som heter illustrerad historia. Jag har aldrig läst någon sådan tidning. Illustrerad vetanskap har jag läst, men aldrig prenumererat på. Så jag ringer upp Kronofogden för att höra vad det är som dom tycker att jag ska betala för. Tydligen har inte detta gått till Kronofogden ännu utan det är fortfarande hos inkasso, så jag ska inte betala 1162 kr utan bara lite drygt 500 kr. När jag sen frågade hur mycket jag har kvar på min skuld hos Kronofogden så sa dom att jag inte har någonting alls hos dom. Och då frågade jag hur det hade gått till. Jo, tydligen så har jag betalat av allting. Den skuld som var kvar hos kronofogden blev tydligen återkallad. Och innan det hade jag tydligen betalat av så mycket så att jag inte har någonting kvar hos Kronofogden. Jag vet inte vad jag ska säga förrutom: Tack universum eller vad det är som ger mig sån tur! Jag är evigt tacksam att alla dessa bra saker händer mig och jag kommer alltid vara det. Du ger mig inte bara möjligheter att ge mitt barn en så bra uppväxt som möjligt, utan du ger mig även ett barn. Ett liv. Du ger mig det jag är menad att göra. Jag vet inte hur jag någonsin ska kunna visa min tacksamhet tillräckligt. Tack!

Och tydligen fortsätter det!

Ultraljud.

Idag har vi varit på ultraljud och fått se våran bebis för första gången. När jag la mig på britsen så trodde jag på riktigt att läkaren skulle säga: "Vadå gravid? Du är inte gravid" eller "Oj, jag ser här att du har fått ett utomhavandeskap" eller någonting annat i den stilen. Men icke! "Här är bebisen. Eftersom att den rör på sig så mycket så kan vi vara helt säkra på att den lever", fick jag istället höra.
Ljuva ord. Ljuv lyssning i mina öron.
Jag är så glad att det är på riktigt! Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att det verkligen inte bara är en dröm. Det är på riktigt mitt barn som är på bilden här under. Det är på riktigt i min mage, som mitt barn som är på bilden härunder, ligger i. Jag kan inte fatta att det inte är en dröm.

För er som kanske inte ser riktigt vad det är så är det två plusstecken på bilden. Mellan dom tecknena är bebisen. Till vänster är huvudet och till höger är stjärten. Som det är just nu så är jag beräknad till 6:e oktober. Jag är nu i vecka 11 (10+1)


Bus-i-Magen! <3

Utkast: Mars 7, 2010

Ja sen sist har jag varit på inskrivning på MVC. Det var väl ingenting speciellt som hände då. Men på torsdag, då ska jag få göra ett ultraljud. =) Det ska bli så spännande och jag ser fram emot det som bara den. Tänk, att på torsdag ska jag för första gången få se min bebis. Jag ska få se bebisens hjärta slå. Det ska bli helt underbart. Samtidigt blir jag orolig. Tänk om det inte alls är en bebis där inne. Tänk om det bara har varit fel på de gravtest som jag gjort. Men det tror jag nog att alla tänker. Än så länge så har jag ju inte fått det bekräftat av en läkare. Eller tänk om någonting har gått fel. Typ utomhavandeskap eller att dom inte hittar hjärtat eller någonting. Nej, det måste gå bra.

Bus-i-magen! <3

Lite uppdatering.

Det var ett bra tag sen men jag har inte så mycket energi i min kropp för tillfället. Men jag ska verkligen försöka bli bättre på att skriva mer. Speciellt om graviditeten då jag vill kunna se tillbaka på hur det varit och se hur allt känns annorlunda med tiden.

Imorgon är det dags för inskrivning på mödravårdcentralen. Det finns vissa saker som jag ska ta upp med barnmorskan:
- Varför är min mage så fruktansvärt uppsvälld, och finns det någonting som jag kan göra åt det? På kvällarna ser den helt enorm ut men på dagen är den nästan som vanligt. Den sväller under dagen och det är inte så att jag äter så den ska bli så sjukt stor som den är.
- Jag ska även fråga om det är ultraljud jag ska göra nästa torsdag då jag ska träffa en läkare för att fastställa vilken vecka jag är i.
- Om det inte är det så ska jag be om att få göra ett.
- Min snuva. Jag har läst på några internetsidor att man kan bli väldigt snuvig av att alla slemhinnor i kroppen sväller lite när man är gravid. Men jag orkar inte vakna 40 ggr per natt av att jag knappt kan andas. Så någonting måste göras åt det om det är möjligt.
- Jag är mätt hela tiden. Även fast jag inte ätit på flera timmar. (I min värld är 4-5 timmar flera numera) Jag är t.o.m. mätt när jag känner att jag är hungrig. Om någon fattar vad jag menar. =P

Förrutom ovanstående punkter plus lite illamående och massor av trötthet så mår jag toppenbra. Men egentligen spelar det ingen roll om det inte går att göra någonting åt det som står över. Jag offrar gärna mitt eget välbefinnande för att lilla Bus-i-magen ska må så bra som möjligt. Och komma ut och vara en frisk och glad liten bebis.

Det som är bäst just nu är att denna vecka har jag inte deckat så fort jag kommit hem från jobbet, utan jag har orkat vara vaken ett par timmar innan jag deckar i sängen. Klockan är nu tio och jag är fortfarande vaken. Det hör numera till ovanligheterna. Men det är bra jobbat! Jag har inte heller mått så illa idag. Inte alls nu när jag tänker efter. Så man kan ju säga att jag är på bättringsvägen. Inte för att graviditeten är en sjukdom utan att graviditeten är på väg i en bättre riktning.

Igår var det förresten en månad sen jag fick veta att jag har en bebis i min mage. =)

Nu är jag alldeles för trött för att vara vaken mer. Så nu ska jag dricka en kopp te och sen ska jag sova. Skriver kanske imorgon när jag har varit hos BM och berättar hur det gick. Om jag orkar. Godnatt!

P.S Finns det någon som vill göra en bloggdesign åt mig. Inget fancy men lite mer avancrat än det är nu. Helst inget standard, men kan ingen hjälpa mig så duger det också. D.S

RSS 2.0