SMS-inlägg


Vincents första jul.

Nu har Vincents första jul passerat. Det var en lugn julafton med familj och släkt. En mysig julafton. Det var nästan helt perfekt. Förrutom att vi inte hade någon julgran eller jultomte. Och vissa smådetaljer. Vi hann inte skaffa en julgran. Zacke var t.o.m. tvungen att ta ledigt från jobbet för att vi skulle kunna åka och handla julmat. Jag var den som inhandlade alla julklappar. Så Zacke jobbade till ett eller två alla dagar förrutom dagen innan julafton och då jobbade han till 22.00. Så vi hade verkligen inte tid. Vi hade tänkt köpa tomtedräkt på julafton, men det fanns inte en enda tomtedräkt att köpa. Tur att Vincent är så liten att han inte förstår att tomten inte kom till honom. Men nästa år ska vi ha både jultomte och julgran. Det ska jag se till.

Vincent fick iallafall hur mycket julklappar som helst. Han fick massor med kläder och leksaker. Han har verkligen förtjänat allt som han fick. Han har varit så snäll iår. ;)
Nu är alltså Vincents första högtid passerad. Så nu väntar vi på att han ska få uppleva ett årsskifte också.

Imorgon ska jag, Vincent, Feiia och Vincents bästa kompis Alma åka och shoppa i mellandagsrean. Det ska bli spännande att se vad vi kan hitta för fint. Jag vill att Vince ska få lite mer kläder, och eventuellt en leksak eller två. Så ska jag köpa en julklapp till bästa lilltjejen Alma också. Ticke och Dylan ska också få någonting. Sen är jag riktigt sugen på en likadan julklapp som jag köpte till min lillebror. En neo-cube eller vad dom heter. Och jag och min suster har bestämt att vi ska köpa till varandra i mallandagsrean så hon ska också få någonting. Det är vad jag ska göra imorgon.

Puss och Kram.


Här ligger min fanastiska son och har somn...

img_2148 (MMS)

Här ligger min fanastiska son och har somnat med flaskan i munnen. Han är verkligen det vackraste som finns. <3


Tusen saker att göra.

Stressad till tusen! Idag ska jag göra tusen saker. Jag har massor att göra. Jag måste handla klart de sista julklapparna, jag ska tvätta så mycket jag bara får plats att hänga upp, jag ska.. Okej, jag hade tänkt skriva ett långt blogginlägg, men nu gör jag inte det. Jag blev aldeles för irriterad!

Idag är det dan före dan före dopparedan. ...

Idag är det dan före dan före dopparedan. Herregud vad tiden går fort! Om två dagar är det julafton. Jag har inte pyntat någonting alls ännu. Men idag ska vi åka och köpa en gran, lite julpynt och julmat. :) ikväll ska jag fixa i ordning skinkan. Tråkigt bara att pengarna kommer in imorgon. Jag har ju beställt några julklappar som inte har kommit ännu.. Det verkar som om dom inte hinner komma innan julafton. Lite tråkigt men jag kan inte göra någonting åt det. Vi får hoppas att det hinner dyka upp. Det absolut viktigaste av allt är att jag får fira jul med Vincent. Nu ska jag vila lite medans Vincent fortfarande sover. :)


Är han inte det vackraste som finns? Jag ä...

img_2118 (MMS)

Är han inte det vackraste som finns? Jag älskar honom så otroligt mycket! Jag förstår inte att jag har fått en så fin son. Jag är så lycklig att jag har honom! Vad gjorde jag innan han fanns? Ingenting vettigt eller värt att ens minnas. Det är nu livet börjar. Det är nu allt startar på riktigt. Det är nu livet startar. Det är nu jag lever. Tack mammas fina skatt för att du gett mitt liv en större mening! Det är nu livet börjar! <3


Mitt-i-natten-fix.

Nu kanske folk som inte känner mig tror att jag menar att jag ska ta mig en fix. :P Men det ska jag såklart inte. Men jag och Zacke håller på att fixa lite småsaker i hemmet nu. Lite lampor som monteras upp i taket och lite sånt. Alltså lite fix. Och eftersom att det är mitt i natten så kallar jag det för mitt-i-natten-fix. :)

Idag har jag varit hos Big F@mily och julstökat lite. Jag och Niklas bakade knäck, ishoklad och nougattryffel. Ishokladen blev jättebra. Knäcken och nougattryffeln stelnade aldrig.. Men men, med tanke på att det var första gången vi gjorde såna saker så var det jättegott. Allting smakade bra, det var bara det att det inte stelnade. Vi vet inte vad vi gjorde för fel, men någonting blev ju lite galet. Strunt samma. Imorgon eller på måndag hade jag tänkt att jag skulle göra lite mer julgodis. Hoppas att det smakar.

Nu ska jag fixa lite till och sen ska jag sova.

Godnatt!

Ensam.

Ensam. Det är så jag känner mig. Jag är inte ensam. Vincent och Shiba är ju här. Men dom är inte så underhållande. Jag kan inte prata med dom. Eller visst, det kan jag ju, men jag får inga svar. Jag kan inte gå någonstans. För Shiba kan inte vara ensam. Jag kan inte ens gå någonstans med Shiba, för om hon hör en smällare så har jag inte en chans att hålla i både henne och vagnen. Därför är jag instängd i lägenheten. Ensam. Hela dagarna. Varje dag. Jag håller på att bli galen. Jag vill göra någonting. Någonting roligt. Eller, det behöver inte ens vara roligt. Bara jag får göra någonting. Men det värsta är att jag är så ensam.

Och där kom dom.

Jag tror att han blev lite förvånad själv ...

img_2074 (MMS)

Jag tror att han blev lite förvånad själv när han lyckades ta tag i ringen. :)


Palma, min fina. Du är saknad!

Att man aldrig ska få uppskatta sin lycka. Att man aldrig ska få berätta att man är lycklig. Att man aldrig ska få känna att man har det bra, och berätta det. Utan att någonting dåligt händer. Sist som jag kände mig så där superlycklig och jätteglad över att livet såg ut precis som det gjorde. Då det inte fanns någonting som var fel. Då var jag gravid. Jag var höggravid och vi skulle flytta till en jättefin lägenhet i barkarby. Familjen mådde bra, bebisen i magen mådde bra, hundarna var hos oss. Zacke mådde jättebra.
Det var den 11:e september som jag skrev ett inlägg om att jag verkligen var lycklig. Men jag skrev också att jag var jätteorolig över att någonting dåligt skulle hända. Två dagar efter det så skrev jag ett inlägg om att "vinden hade vänt". Då var det bara en lägenhet som inte blev våran. Det var mest irriterande. Jävligt irriterande var det. Inte som nu. Nu är det inte längre irriterande. Nu är det sorg.

För fyra dagar sen så skrev jag ett inlägg om hur lycklig jag är. Det skulle jag inte ha gjort. Visst är jag fortfarande lycklig över det jag har, men jag saknar så otroligt mycket det som inte längre finns kvar. Våran hund Palma. Dagen efter att jag skrev det inlägget så åkte vi till veterinären med Palma. Hon hade inte bajsat på flera dagar och hon var jättetjock. Hon ville inte ha någon mat och hon ville inte gå ut. Och när Palma inte äter, då är någonting riktigt fel. Förstoppning, tänkte vi. Eftersom att hon inte bajsade och hade jättestor mage. Hon behövde nu åka till veterinären och få laxeringsmedel eller någonting. Zacke åker iväg med henne till veterinären och dom gör undersökningar på henne. Men Palma var inte förstoppad. Dom såg med ultraljud att hon hade så mycket tumörer i levern att det hade gått stora hål. Hon hade fullt med vätska i hela magen. Blod. Dom tömde henne på lite blod.
Sen kom veterinären in och berättade att hon inte kommer bli frisk. Det var bara en fråga om när hon inte längre skulle orka leva. Dom sa att om vätskan fortsätter fyllas på så kommer hon att kvävas. Och att det bästa för henne vore att somna in. Zacke var inne på djursjukhuset själv med Palma. Jag åkte in så fort jag kunde. Efter några timmar så fick hon somna in. Älskade lilla Palma. Världens mest lättälskade hund. Hon har gett oss, och många andra, så mycket glädje. Hon var en riktig liten glädjespridare. Och hon var bara sex år.

Vi har ju en annan hund också. Shiba. Hon är nu ensam kvar. En elvaårig hund som praktiskt taget aldrig varit ensam hund. En hund som mår så dåligt just nu. Hon går runt i lägenheten och är så ledsen. Hon letar efter Palma. När vi är ute med henne så går hon och letar. Letar efter någon som inte längre finns kvar. Vad ska vi nu göra med henne? Hon kan inte vara ensam. Mitt hjärta brister när jag ser henne. Min själ gör så ont. Hon har varit med om så mycket den senaste året. Ingenting är som det var i Shibas liv för ett år sen. Hon måste känna sig så ensam. Vad ska vi göra för att hjälpa henne? Vad kan vi göra för att hjälpa henne?

Man har ju tänkt att Shiba inte skulle leva för alltid. Hon är ju trots allt gammal och har varit sjuk tidigare. Så man hade ju på något sätt tänkt att vi i slutändan skulle ha Palma kvar. Vi var lite förberedda på det. Att hon skulle vara den som är ensam. Men Palma var en väldigt speciell hund. En hund som faktiskt skulle klara av en katt som sällskap t.ex. Därför känns det ännu jobbigare att det blev som det blev. För vi var inte förberedda på det här över huvud taget. Så, vad ska vi göra? Shiba har nu ingen. Visst, hon har mig, Zacke, Vincent och Denise. Men när Deinise är i skolan, Zacke är på jobbet, jag är någonstans med Vincent.. Då är Shiba helt ensam. Då har hon ingen.

Och jag vet exakt vems fel det är! Det är inte personen i frågas fel att Palma var sjuk och inte längre finns, men det är personens fel att vi inte kan göra någonting för Shiba just nu. Och det, din lilla jävla fitta, kommer du att få leva med. Resten av ditt liv.


Vincent ligger i nya soffan på sitt favvot...

img_1942 (MMS)

Vincent ligger i nya soffan på sitt favvotäcke och myser med sin älsklingsfilt. Han har det bra han. :)


Lycklig.

Jag önskar att jag kunde beskriva för alla hur lycklig jag är just nu. Hur glad jag är att mitt liv ser ut som det gör idag. Jag är så otroligt lycklig att jag gjort allt som jag gjort i mitt liv så att jag till slut hamnade här. Visst, vissa saker som t.ex. att flyttröran är riktigt påfrestande skulle ju kunna vara bättre, men alla stora "stenar" är på plats. Ni vet, i ryggsäcken som man alltid pratade om när man gick i skolan. Man får inte fylla den med småstenar för då får inte de stora stenarna plats sen.
Jag är så otroligt glad att jag har allt som jag har. Jag är så glad över min familj och mina vänner. Jag har aldrig förut känt att jag är omgiven av så många människor som älskar mig. Och som jag älskar tillbaka.

Och Vincent sen.. Han är ju det absolut bästa och vackraste som någonsin existerat. Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna honom. Det tänker jag inte fortsätta grubbla på, för jag ska bara vara tacksam att jag fått honom. Och att jag fått honom får jag tacka Zacke för. Mannen i mitt liv. En sån man trodde jag aldrig att jag skulle kunna få. Vi klickar så bra. Vi har visserligen inte samma värderingar när det gäller "småstenarna". Men när det gäller de stora "stenarna" så har vi exakt samma värderingar. Jag älskar honom så förbannat mycket. Jag har mina två killar. Mina killar. Helt sjukt.

Zacke fyller ju år idag. Jag vet inte om jag ska avslöja hans ålder här.. Hmm.. Jo, here we go! Han fyller 28 år idag. GRATTIS ÄLSKLING! Du ser inte ut att vara en dag äldre än 24. ;) <3

Shit, jag är mamma till världens finaste lilla kille. Fan vad coolt! :D

Så här söt är Vincent när vi ligger i soff...

img_1519 (MMS)

Så här söt är Vincent när vi ligger i soffan och gosar. <3


RSS 2.0